Others

A house next to the sea

A house next to the sea



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Located in the center of a town in Cádiz, this old house with two floors and brimming with light It had an added bonus: its huge roof terrace with splendid views. Without altering the distribution, fun but chaotic, his rehabilitation was entrusted to the architect Javier García-Quijada and the builder Paco Guerrero, whose objective was to improve the interior while respecting his original personality.

On the ground floor the common use environments were grouped in the same space: the kitchen, the dining room and the living area. This gained breadth and luminosity, thanks to the replacement of doors with openings and the change of location of the staircase that leads to the upper floors, which has gone from being next to the entrance of the house to the back area of ​​it. To unify the whole, the owner restored the pavement with hydraulic floor tiles.

The living room also gained some extra meters since the old storage room of the house was integrated. Next is the kitchen, with an office table attached to the wall, which can be moved to the center if the number of guests requires it. Shelves in the walls and hidden work vasares behind curtains compensate for the obvious absence of closets.

On the upper floors are the master bedroom and a guest room which was located on the roof. Both have a full tiled bathroom with traditional 10 x 10 cm white tiles. The furniture of the house, inherited in its entirety, has been recycled and now acquires new utilities. The only novelties are the lamps, the XL photos and some fabrics. For the floor a checkerboard tile was chosen on the ground floor that alternates with a smooth one, on the upper floors.

Advertising - Keep reading under Roof with views

The large roof terrace was transformed into a relaxation area and solarium, with hammocks arranged
In line. On the sides were placed pots with tomato and the roof was covered with a canopy to protect against high temperatures. In addition, a guest room that includes a full bathroom was also projected in this area.

Living area with extra light

Strategically arranged, the mirrors extend the living area and give it greater clarity.

Reading corner

With the reform, the room won in meters by integrating the old storage room of the house. In the new space there was a cozy reading corner formed by a sofa with footrest and two armchairs. On one side of the window the old wood stove was respected, with the tube in sight, and on the other a candle and a floor lamp were placed. A composition of paintings decorates the wall.

A well used room

On the other side of the living room sofa, a corner table was set up as a desk which, accompanied by an enea chair, also serves tea. The niche of the wall was used to place some wooden shelves and thus create extra storage systems, which allow you to have the coffee set at hand.

From night table to side table

An old painted iron lamp was recycled on a small table where delicate pieces of glass and earthenware, lit with candles from Zara Home, are displayed. The current note is the composition of pictures and photos of the wall and the TTM floor lamp, by the designer Miguel Milá, acquired at Sirvent.

A corner for relaxation

Next to the sofa a chaise longue ancient. In the background, the new location of the staircase that communicates with the bedrooms.

Mirrors, from Becara. Velador, by Antonio Cabrero. Chaise longue restored and reupholstered with velvet, by Gancedo.

Spaces in a straight line

The elongated lower floor consists of open spaces where the doors give way
in vain, which allows light to circulate freely.

The kitchen, distributed on two parallel fronts, has a work and dining area.

Work furniture in the kitchen

The marble countertop of Macael houses the sink and the ceramic hob, of Rueda Appliances. True to traditional aesthetics, the lack of cabinets has been supplied with shelves to store the dishes and shelves of work hidden by curtains, which are used to store the utensils and as a pantry.

Storage space

A large antique cupboard, which goes from wall to wall, was integrated into the living room. The utensils remain hidden behind the doors of the lower cabinets or behind the curtains of the upper ones. A collection of straw baskets was placed on them. Opposite, an antique apothecary furniture, recycled and painted in a butter tone, serves to house crockery and cutlery.

Updated trays

Just giving them a hand of red paint changed the look of a pair of ramshackle trays. Then, they were adorned with legends that reflect the most intimate desires of their owners. When they are not used, they stand standing, that beautiful and cheerful, on the kitchen counter.

A dining room with rustic airs

In the typical town houses, life was done around the kitchen. It was in this space where the whole family gathered to eat or chat. Proof of this is that the main entrance was located precisely here. That idiosyncrasy has been preserved in this house, despite the reform.

Table and chairs, Habitat. Under the wall shelf, apply Ptolemy, by Artemide, for sale in Vinçon.

A table set

Solid wood table: to eat, work or spend pleasant evenings around it, the dining table shares space with the kitchen. The table service, consisting of English porcelain plates and Portuguese glasses of smoked glass, stands out even more on uncoated wood. A pair of wall lights provide punctual lighting.

Furniture recovered and restored

From medicine cabinet to warehouses: an old wooden furniture was recycled that, in its day, housed medicines, in a practical container where to store the daily tableware. For this, it was painted in a butter color and was given an aged appearance. Next to it was placed a clothes rack where to hang baskets and carrycot.

A tableware cabinet

An antique apothecary furniture, recycled and painted in a butter tone, serves to house the crockery and cutlery.

The guest room

With two L-shaped beds: he took meters off the terrace to give them to the guest room and thus welcome the good friends when they visit. Two identical 90 cm beds were set apart by a bedside table. Opposite, a large chest of drawers with white drawers. A vain gives way to the integrated bathroom. The niches and setbacks were used to place a coat rack and shelves hidden behind curtains.

A romantic bedroom

A practical mosquito net, from Ikea, the batista curtains with printed flowers, the pink comforter, from Zara Home and the watercolors of Joaquín Díaz de Rábago bring a romantic note to the bedroom. As a bedside table a restored bacon table was chosen on which rests a flexo, by Artemide. Above it, a photograph of Pablo Zamora.

An old headboard

The bed in the main room was framed with a headboard purchased at El Rastro in Madrid.

A chest of drawers full of charm

Colorful glass paperweight, Limoges porcelain plates, candles of different shapes, a candleholder, a lamp, old photos ... create suggestive compositions on the white dresser in the master bedroom. Simple hangers were attached to the wall to hang earrings and jewelry necklaces.

Bathroom integrated in the bedroom

An exempt washbasin rests on the marble countertop of Macael, matching the shelf used as a display of paintings and mirrors. Underneath, the work furniture is hidden behind a flowery curtain.

Wall light of the bathroom, similar to that of the boats, by Leroy Merlin.